Stichting Planet Art opgericht

27 maart 2010 08:00

TUSSEN DE VAARTEN - Bij notariskantoor Almeer Notaris aan de Edvard Munchweg in Tussen de Vaarten is onlangs de stichting Planet Art opgericht. De mensen achter Planet Art willen een kunst/buitenmanifestatie organiseren, die is gebaseerd op het uitgangspunt cradle-to-cradle.


Afval wordt steeds vaker gezien als grondstof. Maatschappelijk bewustzijn om zuinig om te gaan met grondstoffen wint terrein. Afval is voedsel en staat aan het begin van natuurlijke en technische kringlopen. Het thema wordt wereldwijd verspreid onder de noemer: cradle-to-cradle.
De organisatie nodigt kunstenaars uit Almere, Flevoland en daarbuiten uit, om hun visie te geven op dit thema. Zij worden uitgekozen op basis van hun streven naar creaties die intelligent, productieschoon en/of volledig eco-effectief zijn vervaardigd. De bezoeker (jong en oud publiek) wacht een volkomen nieuwe ervaring, en zal ter plekke worden geïnformeerd over de uitgangspunten. De kunstwerken worden getoond op een locatie die aansluit bij de doelstellingen van Planet Art Almere, namelijk het landschap van Stadslandgoed de Kemphaan in Almere en Stad & Natuur.
Stichting Planet Art Almere is een initiatief van Mariël Bisschops en Odette Breijinck. De stichting wordt gesteund door Stad & Natuur, De Rabobank, Gemeente Almere en notaris Van der Meer.