Stichting Stoomschip Vereeniging geslaagde open dag

01 oktober 2008 07:00

ALMERE - De Stichting stoomschip Vereeniging en de Vereniging Vrienden van de stoomschip Vereeniging hield afgelopen zondag hun jaarlijkse open dag. Op het werfterrein aan de Vlotbrugweg bij bedrijvenpark De Vaart in Almere Buiten hebben ruim vierhonderd bezoekers zich vermaakt met alle 'stoom-activiteiten' van de stichting.


In de onderkomens en op het buitenterrein konden bezoekers kennismaken met onder andere het uit 1906 daterende stoomschip 'Veereniging'. Vrijwilligers zijn druk bezig om dit schip weer varende te krijgen. "Er zit nu geen stoominstallatie in", vertelt voorzitter Eric Hennis. "maar we willen hem op de wal krijgen zodat we hem kunnen restaureren. Uiteindelijk moet dat de nieuwe Pakjesboot 13 worden." Het schip ligt nu in de Lage Vaart.
Tijdens de open dag konden bezoekers verder de tekeningen en een maquette bekijken van het terrein zoals het er in de toekomst uit moet gaan zien. De gemeente Almere heeft het terrein langs de Lage Vaart voor langere tijd beschikbaar gesteld aan de stoomschipvereeniging. "Dan kunnen we voorzieningen aanbrengen voor restauratiewerkzaamheden aan schepen en kunnen we meer activiteiten ondernemen", aldus de voorzitter.
Vrijwilligers komen elke zaterdag vanaf 11.00 uur en dinsdagavond vanaf 19.00 uur bij elkaar. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Voor meer informatie: www.stoomschipvereeniging.nl. (Foto: Fred Rotgans)