Stichting Twisted en Drumpatroon organiseren gratis festival 'Drumparktroon'Muziek en straatcultuur in h

18 juni 2010 12:21

BEATRIXPARK - Op het grasveld aan de Beatrixpromenade vindt zondag 15 augustus tussen 13.00 en 20.30 uur het eendaagse hiphopfestival 'Drumparktroon' plaats. Stichting Twisted en Drumpatroon organiseren deze eerste openluchteditie van de Drumpatroon-evenementen op het gebied van hiphop en straatcultuur. Het gratis festival is het eerste evenement dat plaatsvindt in het Beatrixpark.


Drumparktroon is een eendaags openluchtfestival en fungeert als platform voor verschillende vormen van straatcultuur en hiphop. Naast een muziekpodium met een programmering van artiesten en DJ's zijn er tevens verschillende exposities te zien.
Naast hiphop is er tevens ruimte voor soul, jazz, reggae, dubstep, grime, crunk en andere onderbelichte genres. De rode draad blijft echter hiphop. Dat is eveneens terug te zien in de exposities, stands en aankleding. Behalve van het muziekpodium wil Drumparktroon vooral de bezoekers laten genieten van de ontspannen sfeer. Drumpatroon vindt het belangrijk om naast vermaak ook een podium te bieden aan jonge, talentvolle artiesten op het gebied van straatcultuur. Secundaire doelstelling is jongeren inspireren om zelf initiatieven te nemen en een eigen invulling te geven aan hun wensen op cultureel gebied.
Drumparktroon biedt daarnaast podium aan jonge, talentvolle creatievelingen. Zowel op lokaal als landelijk niveau, zowel amateurkunst als professioneel.
Drumparktroon wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van gemeente Almere, SNS Reaal Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Kijk voor meer informatie op www.stichtingtwisted.nl en www.drumpatroon.nl.