Stijging woninginbraken in Waterwijk

11 januari 2012 06:00

WATERWIJK - De afgelopen maand is er een stijging van woninginbraken in de gehele Waterwijk merkbaar, zo meldt wijkagent Jeroen Splint. “Dit is geen reden tot paniek maar heeft wel serieuze aandacht nodig”, aldus SplintDe wijkagent wil bewoners daarom vragen om hang- en sluitwerk te controleren en indien nodig te vervangen of sloten bij te plaatsen. “De inbraken vinden zowel overdag als in de avond en nacht plaats. De inbrekers komen binnen door de slotplaat of het slotbeslag om te buigen en daarna de slotcilinder af te breken. Of via verbreking van uitzetramen zowel aan de voor als de achterzijde”, legt Splint uit.

Tips bij een eventuele inbraak

•   Blijf alert bij vreemde geluiden. Denk niet dat een ander kijkt, maar kijk zelf ook! Zo wordt mogelijk een eventuele inbraak verhindert.
•   Blijf alert op personen die zich verdacht ophouden. Noteer het signalement van de verdachte personen en, indien mogelijk, kenteken of verzekeringsplaat van auto, brom- of snorfiets. Dit kan op een later tijdstip mogelijk belangrijke informatie zijn voor het opsporingsonderzoek.
•   Een filmpje of foto’s van voertuigen of verdachten en deel dit met de politie.
Bij misdaad op heterdaad of verdachte omstandigheden: bel 1-1-2.