'Stinkend' je best doen voor de examens

27 mei 2009 07:00

ALMERE - De laatste klassen van de Almeerse middelbare scholen zijn inmiddels toe aan de tweede en laatste week van de eindexamens. Voor wie nog een laatste 'boost' nodig heeft: uit onderzoek is gebleken dat producten van het plantengeslacht Allium een positieve invloed hebben op de leerprestaties en op het geheugen.


En dat zit in prei, bieslook, ui en vooral knoflook. Middelbare scholieren doen waarschijnlijk al stinkend hun best voor hun examens, maar dat zouden ze eens letterlijk moeten nemen. Tijdens de examenperiode is het goed om veel prei, bieslook, ui en knoflook te eten. Docenten mogen van geluk spreken dat de examens over het algemeen schriftelijk afgenomen worden.

Goed voor het geheugen

Het is bewezen dat zwavelhoudende stofjes in producten van het plantengeslacht Allium het geheugen ten goede komt. "Knoflook in het eten van ratten zorgt er bijvoorbeeld voor dat ze beter gaan leren", zegt Feike van de Leij van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. "Misschien een beetje een vreemde aanbeveling voor eindexamenkandidaten, maar het is wel wetenschappelijk bewezen. Onze Health and Food-examencoach geeft scholieren tijdens en voor hun examenperiode meer van zulke nuttige tips. Over alcoholgebruik en goede nachtrust bijvoorbeeld. Een glas warme melk helpt echt!"
Studie gezonde voeding

De Health and Food examencoach is onderdeel van de campagne voor de nieuwe studie Health and Food, die dit jaar in Leeuwarden van start gaat. Deze unieke, moderne studie speelt in op de hedendaagse trend van gezonde en verantwoorde voeding.
Voor meer informatie: www.vanhall-larenstein.nl.