Stof gezocht!Kunst uit de droger

30 juli 2009 07:00

FILMWIJK - Zelfs de pluizige, grijze stofvlokken onderin het filter van de wasdroger vormen een inspiratiebron voor kunst. Kunstenaar Claudia Linders gebruikt dit materiaal als grondstof in 'Collection Dust' waarvan de eerste collectie wordt gepresenteerd tijdens het Site2F7 Festival 2009 in Museum De Paviljoens.


Het stofmengsel infiltreert, infecteert, verbindt en verkrijgt een nieuwe betekenis. Het restant van de originele garderobe, datgene wat is afgeschraapt, creëert nu een nieuwe laag, toegevoegd aan een bestaande collectie, een nieuwe gedeelde identiteit. Collection Dust biedt massaproductie een persoonlijk alternatief.

Stof gezocht!

Een bijdrage leveren aan Collection Dust? Verzamel het stof uit het filter van de wasdroger en verpak dit in een plastic zakje. Schrijf je naam, adres en e-mail op een sticker en sluit hiermee het zakje af. Stuur de 'Dust' voor 20 augustus naar Museum De Paviljoens t.a.v. Claudia Linders, Odeonstraat 3, 1325 AL Almere.
Ecolifestyle-festival in stadshart

Op vrijdag 21 augustus om 19.00 uur opent Arno Visser, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Almere het Site2F7 Festival 2009. Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 augustus speelt dit 'ecolifestyle-festival' op de groene zone tussen de Cinemadreef en de spoorlijn, het Stadsweteringpad en de Charlie Chaplinweg.
Bewoners, studenten, kunstenaars en biologen laten tijdens dit festival de potentie zien van het gebied 2F7: het laatste ongeplande plekje in het stadshart van Almere.
Meer weten? Kijk op www.site2f7.nl of www.depaviljoens.nl.