Stop de teek van onderen

15 april 2010 07:00

ALMERE - Het tekenseizoen is weer begonnen. Weinig mensen weten dat deze vervelende beestjes via de voeten en enkels op het lichaam terecht komen. Tropenzorg heeft daar iets op bedacht: de Bugsox. Dit zijn insectenwerende sokken die teken vanaf hun 'beginpunt' afschrikken.


Arnoud Aalbersberg is directeur Tropenzorg, specialist in Reizen & Gezondheid. "De infectieziekte van Lyme wordt meestal overgebracht door beten van teken. Zodra de temperatuur boven de 8 graden Celsius uitkomt, worden teken actief. Teken zijn overal: in het bos en in het park, tot op de camping, de golfbaan en in de stad. De beestjes zitten verstopt in gras en laag struikgewas. Door temperatuurverschillen en trillingen valt de teek op de schoen of broek, en kruipt vervolgens omhoog naar de warme plekjes op het lichaam." Volgens Tropenzorg is preventie van groot belang; een besmetting met de ziekte van Lyme is veelal van chronische aard.
Via www.stopdeteek.nl is meer informatie over het voorkomen van tekenbeten en de impact van de ziekte van Lyme te vinden.