Straatroofteam lost acht straatroven op

13 december 2009 08:00

ALMERE - Het straatroofteam van de politie heeft de afgelopen weken zeven jongens (15 tot en met 18 jaar) uit Almere aangehouden op verdenking van betrokkenheid van meerdere berovingen. Vijf van hen zitten nog vast.


Het rechercheteam is er van overtuigd met deze aanhoudingen tenminste acht straatroven in Almere Stad en Almere Haven te hebben opgelost. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
In de maand september werden in Almere Haven vier straatroven gepleegd. Alle slachtoffers, waaronder een 12-jarig meisje, werden bedreigd en moesten hun persoonlijke bezittingen afgeven. Het straatroofteam kwam de vier verdachten op het spoor waarna het net zich om deze Almeerse jongens van 15 tot 17 jaar sloot.
Het onderzoeksteam spoorde ook nog drie andere straatrovers op. Een 16-jarige en twee 18-jarige Almeerders worden verdacht van betrokkenheid van tenminste één beroving in Almere Stad. Eén van hen wordt verdacht van betrokkenheid van mogelijk nog meer straatroven. Deze gewelddadige diefstallen vonden eind oktober en begin november plaats in Almere. Dinsdagochtend arresteerde het straatroofteam een achtste verdachte, een 15-jarige Almeerder. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid van tenminste drie straatroven en een bedreiging in het centrum. Deze jongen is ook in verzekering gesteld en zit vast. Verwacht wordt dat ook hij zal worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.