StrandLAB Almere en theatergroep Gouden Haas presenteren online webserie

30 april 2020 00:00

ALMERE - StrandLAB Almere en theatergezelschap Gouden Haas presenteren vrijdag 1 mei om 14.00 uur de eerste aflevering van de driedelige webserie Niet-zo-ver-van-mijn-bedshow.

Initiatiefnemer StrandLAB Almere vroeg artistiek leider Gienke Deuten van Gouden Haas aanvankelijk om invulling te geven aan de StrandLAB Surprise Night. Op 16 april zou Deuten tijdens het podium pakken met de Ver-van-mijn-bedshow om een preview te geven van haar voorstelling Kaapdiegoeiekoop. Die voorstelling zou in mei en juni te zien zijn op theaterfestivals Karavaan en Oerol. Tijdens de Surprise Night wilde ze daarnaast dieper ingaan op thema's uit de voorstelling met vragen als Wat doet verandering met je en waarom is het zo moeilijk om gedrag te veranderen?

Gesprek alsnog voeren

Door het coronavirus gebeurt nu in het echt waar de voorstellingen van Gouden Haas en het gedachtenexperiment van deze Surprise Night over zouden gaan. Omdat het nú gebeurt vindt Deuten het belangrijk om het gesprek alsnog te voeren, ook al kan de avond niet live doorgaan. Daarom is de oorspronkelijke Ver-van-mijn-bedshow omgedoopt tot de online te volgen Niet-zo-ver-van-mijn-bedshow.

Prangende vragen

Vanuit haar tuin in Oosterwold gaat Deuten in gesprek met haar gast Ruben Jacobs, cultureel socioloog en schrijver. Tijdens het gesprek gaan ze in op deelvragen als: Waarom is veranderen zo moeilijk, terwijl we weten wat we anders zouden moeten doen? We zitten nu midden in een crisis en zijn ervan overtuigd dat de wereld en ons handelen nooit meer hetzelfde zullen zijn. Maar hoe reëel of naïef is die gedachte?

Van deze gesprekken wordt een driedelige webserie gemaakt die vanaf vrijdag wekelijks te zien is via www.strandlab-almere.nl en www.goudenhaas.nl en de facebookpagina's van StrandLAB Almere en Goudenhaas.

Gienke Deuten van Gouden Haas gaat vanuit haar tuin in Oosterwold in gesprek met Ruben Jacobs. (Foto: Ilja Lammers)