Studenten Windesheim op de IT-Lympics 2018 in Almere

30 januari 2018 10:05

STAD CENTRUM - Windesheimstudenten van de bachelor HBO-ICT en de Associate degree-opleiding Software Development doen mee aan de IT-Lympics 2018. Die is van 29 januari tot en met 2 februari in Almere.


Op het IT-lympische programma staan geen disciplines als langebaanschaatsen of shorttrack, maar staat een andere tak van sport centraal: van 10 kilometer programmeren tot een potje scrummen.
Organisator en hogeschooldocent Wouter Leenards: “De pioniersmentaliteit is een karaktertrek van een groeistad als Almere en dit past bij uitstek bij innovatieve en snelgroeiende sectoren als ICT. Er zijn hier bovengemiddeld veel ICT-bedrijven te vinden en ook op het vlak van aanstormend ICT-talent zit het wel goed, want onze opleiding HBO-ICT is volgens de Keuzegids Hbo 2018 nummer 1 van Nederland. Toch denkt niet iedereen aan een ‘Almere Valley’, om het maar even zo te zeggen, en daarom willen wij samen met het bedrijfsleven Almere als ICT-stad op de kaart zetten en nog meer smoel geven. Vandaar dat we de IT-Lympics in samenwerking met de Vereniging Bedrijfskring Almere (VBA) en gemeente Almere organiseren.”