Subsidie voor preventiemaatregelen

09 maart 2011 06:00

ALMERE - Burgemeester Jorritsma gaf vorige week dinsdag het startsein voor de subsidie voor preventiemaatregelen tegen woninginbraken en winkelovervallen. Samen met preventieadviseurs van Veiligheidszorg Almere en de coördinator van het politieteam woninginbraken deelde zij speciale preventiekranten uit aan voorbijkomende Almeerders.


Vanaf heden kunnen Almeerders met een koopwoning gebruik maken van de subsidie voor preventiemaatregelen tegen woninginbraak. Informatie over de regeling momenteel te vinden op de website www.veiligalmere.nl en www.almere.nl/subsidiebureau. Op deze websites staan onder meer het aanvraagformulier voor de subsidie en een preventiekrant met daarin een uitleg over hoe de subsidieaanvraag werkt. Woningeigenaren kunnen hiermee gelijk aan de slag als ze willen meedoen. In de eerste twee weken van maart kunnen Almeerders de speciale preventiekrant ook in de brievenbus verwachten.

Vergoeding en ID-spray

Als aan de voorwaarden van de subsidieregeling voldaan wordt kan 50 procent van de gemaakte kosten gedeclareerd worden bij de gemeente tot een maximum van 400 euro per woning. Als extraatje ontvangt de deelnemer van de gemeente een spuitbusje met zogenaamde ID-spray. Hiermee kan men kostbare spullen onzichtbaar merken. Belangrijk om te weten is dat de beschikbare gelden niet onbeperkt zijn. Als het budget op is kan er helaas geen subsidie meer worden verstrekt. Alleen facturen van na 1 maart worden geaccepteerd.

Subsidie DNA-douche

Winkeliers die - bovenop de al genomen veiligheidsmaatregelen - een DNA-douche aanschaffen en installeren kunnen ook vanaf heden gebruik maken van de speciale subsidie voor deze douches. Als voldaan is aan de voorwaarden kunnen de gemaakte kosten tot 50 procent worden vergoed met een maximum van 900 euro. Alleen facturen van na 1 maart worden geaccepteerd. Informatie en een aanvraagformulier zijn te vinden op www.veiligalmere.nl en www.almere.nl/subsidiebureau.