Subsidieregeling loopt tot eind 2011Provinicie stimuleert elektrisch rijden

23 mei 2010 13:24

FLEVOLAND - Naast het stimuleren van aardgas en bio-ethanol stimuleert de Provincie Flevoland vanaf nu ook de aanschaf van elektrische auto's. Voor een auto op 100 procent elektriciteit is 1000 euro subsidie beschikbaar, voor aardgas 1500 euro en voor een nieuwe auto die rijdt op bio-ethanol 500 euro.


Gedeputeerde Duurzaamheid Anne Bliek: "Door nu óók elektrisch als alternatieve brandstof op te nemen in onze stimuleringsregeling geven we een signaal af, namelijk dat de provincie, óók in de transportsector, de overgang van het gebruik van eindige energiebronnen naar duurzame bronnen van harte ondersteunt."
In totaal stelt de provincie 200.000 euro beschikbaar. Daarvan is 150.000 euro bestemd voor bedrijven en 50.000 euro voor particulieren. Subsidie aanvragen kan via de website www.flevolandrijdtschoon.nl.
Sinds 2008 is de provincie Flevoland samen met de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Almere, Zeewolde en Dronten bezig met de campagne 'Flevoland rijdt schoon'. De Flevolandse overheden willen met deze campagne het rijden op schone brandstoffen bevorderen.

Duur

Elektrisch rijden is nog wel duur en dus niet voor iedereen weggelegd. Ook openbare oplaadpunten zijn nog schaars. In Flevoland is er één, in Almere. Wie schoon en goedkoop rijden en elektrisch te duur vindt kan ook kiezen voor rijden op aardgas. Dat is inmiddels een bewezen en betrouwbare techniek. Wereldwijd rijden al miljoenen auto's op aardgas. In Europa lopen landen als Duitsland, Zweden, Frankrijk en Italië voorop met het gebruik van deze brandstof. Ook in Nederland wordt aardgas als brandstof steeds populairder omdat het goedkoop, schoon en stil is. Bij meer dan 10.000 km per jaar is rijden op aardgas al een aantrekkelijk alternatief. Op dit moment biedt Supertank op Noordersluis te Lelystad aardgas aan, de verwachting is dat Almere en Emmeloord snel volgen. Meer informatie: www.flevolandrijdtschoon.nl.