Succes in Topsportcentrum Nederlandse volleybaldames naar WK 2010

27 juli 2009 07:00

POORT - De Nederlandse volleybaldames hebben zich dit weekeinde in het Topsportcentrum Almere geplaatst voor de WK 2010 in Japan. Ook Duitsland wist zich voor de eindronde te plaatsen.


De dames volbrachten hun missie dit weekeinde in Almere, waar de derde ronde richting WK werd afgewerkt. Vrijdagavond won het team van Avital Selinger al van Slovenië, een dag later werd Azerbeidjan met 3-0 verslagen. Ook Duitsland wist zich na twee wedstrijden al geplaatst. De slotwedstrijd, zondagmiddag tegen Duitsland, ging derhalve 'om des keizers baard'. Toch wilden zowel Nederland als Duitsland graag zegevieren. Ondanks dat de strijd redelijk gelijk opging, stapten onze oosterburen in drie sets als winnaars van het veld.
De wedstrijden in het Topsportcentrum werden dit weekeinde goed bezocht. De Nederlandse volleybalbond wil Almere graag als thuishaven voor de 'road to Beijing'. De volleybalsters zouden dan alle kwalificatiewedstrijden spelen in het Topsportcentrum in Poort. Inmiddels zijn gesprekken aan de gang met de provincie en de gemeente Almere. Of dat er van gaat komen is nog onduidelijk. Naar verluidt zou de provincie enthousiast zijn over de plannen, maar houdt Almere de boot af.