Succes, ondanks slecht weerNiels Mesu wint Breijer Skeeler Event

07 juni 2010 08:45

LITERATUURWIJK - Voor de zesde maal organisserde de Almeerse Schaats Vereniging het Breijer Skeeler Event. Deze bestond uit vier wedstrijden van de KNSB en een toertocht. Bij de A-rijders won Niels Mesu.

René Peeters, de nieuwe wethouder sport, loste het startschot voor de toertocht met twaalf doorzetters die in de stromende regen de tocht voltooiden. De toertochtrijders dwongen met hun prestatie respect af bij de organisatie van het Breijer Skeeler Event, de aanwezige toeschouwers en sponsors. Want rijden op nat wegdek is erg zwaar en lastig.
De inline-skatewedstrijden kende een internationaal veld. Bij de Masters bleek Rob Jager na 20 kilometer de sterkste. Bij de beloften ging de Australische Joshua Lose er met de eerste prijs vandoor. Bij de dames prolongeerde Bianca Roosenboom haar titel na 25 kilometer onder een mager zonnetje. Bij de heren boekte de 18-jarige Niels Mesu, vorig jaar nog junior, zijn eerste overwinning bij de A-rijders. Zijn broer Erwin eindigde als derde. Ted Ooijevaar eindigde tussen hen in als tweede.
De inzet van de vrijwilligers was ook dit jaar groot. De Almeerse Schaatsvereniging kan rekenen op de steurn en hulp van een betrokken groep vrijwilligers. Zelfs als het regent.
(Foto’s: Fred Rotgans)