Succesvolle Dag van de Dialoog op herhaling

08 oktober 2008 07:00

ALMERE - Na het succes van vorig jaar wordt op donderdag 6 november de tweede Almeerse Dag van de Dialoog gehouden. Verspreid over de hele stad worden op deze dag gesprektafels georganiseerd, waaraan iedereen die woont of werkt in Almere met elkaar in dialoog kan gaan over een centraal thema. Thema dit jaar is Ontwikkeling. Alle Almeerders zijn welkom om mee te doen en mee te denken.


In Almere wordt het thema ontwikkeling breed opgepakt: het kan gaan om de persoonlijke ontwikkeling van bewoners en het ontplooien van talenten, maar ook om de ontwikkeling van de straat, buurt, wijk of stad... Het motto luidt: Jij, u, Almere in dialoog! Ontwikkel je …
Doel van de Dag van de Dialoog in Almere is het leggen van nieuwe verbindingen tussen mensen en organisaties verspreid over de hele stad. Daardoor kunnen nieuwe inzichten, ideeën, kansen en concrete initiatieven ontstaan die de maatschappelijke samenhang in Almere bevorderen. Vorig jaar heeft deze Dag van de Dialoog zijn waarde al volop bewezen.
De organisatie van de Almeerse Dag van de Dialoog is dit jaar in handen van Ymere, De Schoor, de Rabobank en de gemeente Almere. Daarnaast leveren vele maatschappelijke organisaties een bijdrage als partner, sponsor of sympathisant.
De Dag van de Dialoog Almere maakt deel uit van de landelijke Week van de Dialoog. In andere steden, zoals Amsterdam en Rotterdam, heeft de Dag van de Dialoog al meerdere malen met succes plaatsgevonden.
Meer informatie is te vinden op www.almeredialoog.nl