Suikerfeest Avanti voor herhaling vatbaar

15 oktober 2008 07:00

ALMERE - Het Suikerfeest heeft een Islamitische achtergrond maar de gedachten van de Ramadan zijn zeker niet gebonden aan cultuur of geloof. Dit bleek ook tijdens het feest dat zondag gehouden werd in Avanti. Vrouwen van verschillende culturele achtergronden kwamen bij elkaar om het Suikerfeest te vieren.


Het achterliggende idee van de Ramadan kwam op deze avond volledig tot zijn recht. Contacten met anderen werden verbeterd en men was met elkaar verbonden.
Er is volop gedanst op de livemuziek van DJ Sadece en natuurlijk ontbrak het niet aan heerlijke, multi-culti hapjes.
"De sfeer was gezellig, aldus Saniye Calkin, projectcoördinator van Avanti. "Een feest brengt mensen bij elkaar, maar daarbij streeft Avanti er ook naar om vernieuwend te zijn; vandaar een Intercultureel Suikerfeest. Ten slotte wil Avanti het gehele jaar door vorm geven aan het verbeteren van contacten en het vergroten van verbondenheid tussen de verschillende culturele groepen in Almere. De activiteiten dragen allen bij aan dit uitgangspunt. Het evenement is zeker voor herhaling vatbaar."
De activiteiten van Avanti zijn een Interculturele praatgroep, Nederlandse Taallessen, Leesclub, Kook Multi-Culti, Hapje over de grens, beweging voor vrouwen en diverse andere cursussen. Voor meer informatie over het cursusaanbod en andere activiteiten van Avanti is iedereen welkom om eens langs te komen.
Avanti is te vinden aan de Kerkgracht 4 in het centrum van Almere Haven (vlakbij de Roestbak en het Marktplein) en bereikbaar via 036-5470380, info@avanti-almere.nl en met het openbaar vervoer: buslijnen 1 en 3, halte centrum Almere Haven.