Super Maaike voltooit twee opleidingen tegelijk

21 juni 2010 20:47

BUITEN - Drie jaar lang volgde Maaike de Reijke (22) twee opleidingen tegelijk bij ROC Flevoland. De school zorgde dat de lessen te combineren waren, maar dagen tot half 6 waren eerder regel dan uitzondering. "Het was best pittig, ik ben dan ook heel erg trots dat ik het heb gehaald, zegt Maaike.


Maaike heeft haar hoofdopleiding, apothekersassistente, nu helemaal afgerond. Ook met de opleiding doktersassistente is bijna klaar. "Ik moet alleen nog de afsluitende stage lopen, alle toetsen en opdrachten heb ik gehaald. De stage was het enige struikelblok binnen de constructie, je kunt natuurlijk niet op twee plaatsen tegelijk zijn. Daarom moet ik het komende half jaar alleen nog de stage als doktersassistente afronden."
Maaike heeft veel voordeel van de combinatie. "Door beide studies te volgen weet ik veel over de menselijke anatomie, maar tegelijkertijd ook over geneesmiddelen. Door die achtergrond kun je mensen met vragen veel meer tegemoet komen en een goede uitleg geven".
Docente Karin de Groen van het ROC Flevoland zegt dat de school trots is op deze superstudente. "Het zal dan ook geen enkele moeite kosten om voor Maaike een stageplaats te regelen. We hebben namelijk een 'super' studente in de aanbieding."