Superkombat World Grand Prix debuteert in Topsportcentrum

31 december 2000 23:40

POORT - Het grote internationale vechtsportspektakel Superkombat, van promotor Eduard Irimia, reist op zaterdag 27 september af naar het Topsportcentrum in Almere voor de World Grand Prix Holland.


Het publiek krijgt die dag een drietal subprogramma's te zien waarbij zowel bekende namen als Redouan Cairo, Catalin Morochanu en Ali Cenic als opkomende lokale vechters acte dé presance zullen geven. Het gala zal beginnen met een uitgebreid voorprogramma met veel vechters uit Almere. Voor de echte World Grand Prix welke live zal worden uitgezonden op Eurosport zal er nog een New Heroes element aan worden toegevoegd. Deze New Heroes zijn vooral Nederlandse subtoppers welke de mogelijkheid krijgen om op een groot podium hun kunsten te laten zien. Onder andere de Almeerder Mustpha El Messaoudi zal deze kans krijgen. El Messaoudi is momenteel in Thailand om zich voor te bereiden voor deze partij.
Waar de eerdere Slamm!! events gekenmerkt waren door de beste Thaise vechters en waar op volle Thais regels (Muaythai) werd gevochten met ellebogen over vijf ronden van drie minuten is de Superkombat World Grand Prix van een andere orde. Op de bekende K-1 regels waarbij gevochten wordt over drie ronden van drie minuten is het zeer belangrijk voor de vechters om vanaf de start hun tegenstander onder druk te zetten en is het belang om meteen punten te scoren velen malen groter dan bij het Thaise Muaythai. Centraal staan het stoten en trappen. Ook de vechters die de Thaise stijl prefereren staan bekend om snel te kunnen schakelen, dus het beloofd een groot spektakel te worden in het Topsportcentrum.
Meer informatie: www.slamm.nl