Surinaamse poëzie en proza tijdens ‘Puwema Peti’

25 april 2012 05:00

STAD CENTRUM – In de nieuwe bibliotheek aan het Stadhuisplein 101 organiseert zangvereniging Sinafir woensdag 2 mei een Surinaamse poëzie- en proza-avond genaamd ‘Puwema Peti’. Dit is Surinaams voor ‘een put gevuld met poëzie’.


De avond wordt geopend door de schrijfster Cynthia Abrahams die een lezing zal verzorgen over de Surinaamse voordrachtskunstenaar Robin Raveles, beter bekend als Dobru. Zij is de auteur van het boek Robin ’Dobru’ Raveles waarin het leven van de schrijver, dichter en politicus wordt beschreven binnen het literaire klimaat van Suriname in de jaren ‘60 en ‘70.
Het publiek krijgt op deze avond voordrachten te horen uit eigen werk van dichter en voordrachtskunstenaar Celestine Raalte, schrijfster en dichter Marlene Tuinfort-Deekman en zangeres en schrijfster van theaterstukken Gilda Dannarag. Voor de muzikale omlijsting zorgen de psoko-psalmformatie ‘Lespeki Granwan’ en muzikant Kwasigadyapay Romeo Kotzebue.
Traditiegetrouw zullen er Surinaamse hapjes en drankjes verkrijgbaar zijn.
Kaarten zijn te koop aan de klantenbalie van de bibliotheek Stad en kosten 6,50 euro voor leden en niet-leden betalen 8,50 euro. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 22.00 uur.