Swingend Gala Rode Kruis Almere

23 september 2009 07:00

STAD CENTRUM - Het tiende Rode Kruis Gala heeft vrijdagavond 18 september 14.715 euro opgebracht. In de feestelijke ambiance in de Schouwburg genoten zo'n 250 gasten van een aangeklede borrel op het toneel, een zeer uitgebreid diner, een spetterend optreden van Sharon Kips en een geanimeerde veiling onder leiding van burgemeester Annemarie Jorritsma.


De hele avond werden de gasten verzorgd door dertig leerlingen van het ROC Flevoland, aangestuurd door cateraar Cuisionair.
Dit jaar werden er tien objecten geveild; zeven kunstwerken van Almeerse en Flevolandse kunstenaars en drie bijzondere objecten. Er werd spontaan en royaal geboden op een rolletje in een tv-serie en een vliegtocht met lunch naar Texel. Het laatste bijzondere object was een lunch voor vijf personen met de burgemeester. Gelijktijdig boden twee mensen hiervoor 1.200 euro, waarna Annemarie Jorritsma spontaan besloot de lunch voor tien personen te houden en waardoor de opbrengst 2.400 euro werd.
Het Rode Kruis Gala wordt jaarlijks gehouden met de bedoeling om Almeerders die zonder zorg en begeleiding nooit met vakantie kunnen een weekje weg te sturen naar één van de drie Rode Kruis-hotels of met het schip de Henry Dunant.