Syncope viert 20-jarig bestaan dansend

28 maart 2012 05:00

MUZIEKWIJK – Basisschool De Syncope aan de Kornetstraat vierde afgelopen week het 20-jarig bestaan met het feestelijke project ‘Dansend door de tijd’ .


De hele vrijdag hadden leden van de stichting Dans in School de kinderen in alle groepen dansworkshops gegeven en een voorstelling gegeven. Onder begeleiding van professionele dansdocenten maken de leerlingen kennis met dans, waarbij de nadruk ligt op de geschiedenis van de dans wereldwijd. Aan de hand van verschillende dansstijlen ervaren de leerlingen de ontwikkeling van de boerenbruiloftdans tot moderne dans uit de huidige jeugdcultuur.
Als afsluiting van de projectdag laten de leerlingen elkaar, ouders en familie tijdens een feestelijke presentatie zien wat ze hebben geleerd. Van deze voorstelling werd een filmopname gemaakt die ouders en andere belangstellenden konden bekijken tijdens de afsluitende tentoonstelling op school. De dansgroep Get Ready, bekend van Hollands’ Got Talent, gaf ook een optreden. Twee leden van de groep, Chakira en Chirin, zijn leerlingen van de school.