T-shirts 'Hart voor de zorg' steunen zorgpersoneel

01 mei 2020 00:00

ALMERE - Toen de Almeerse Onika Tjon-A-Ong het idee bedacht om met haar bedrijf T-shirts te bedrukken om het zorgpersoneel te steunen, had ze niet verwacht dat het succes zo groot zou zijn. Inmiddels heeft ze met haar actie 'Hart voor de zorg' genoeg geld opgehaald om medewerkers van de coronapost in Parkwijk een gratis lunch te doneren.

Ook het bedrijf van Tjon-A-Ong zelf ondervindt de nodige gevolgen van de coronacrisis. Ze vertelt: "We bedrukken normaal gesproken bedrijfskleding voor ondernemers in Almere en daarbuiten. Met name voor horeca en sportscholen werken we veel. Maar omdat juist deze bedrijven last hebben van de coronacrisis, merkten we zelf ook dat we minder opdrachten kregen." Tjon-A-Ong wilde echter niet stil zitten en besloot een actie om het zorgpersoneel dat hard aan het werk is voor de coronapatiënten in Almere een hart onder de riem te steken. "We zijn witte T-shirts gaan bedrukken met een rood hart erop. De boodschap daarachter is 'Hart voor de zorg'. Het T-shirt is te koop voor 11 euro, waarvan er 3 euro naar het goede doel gaat. Iedereen die het T-shirt draagt laat daarmee zien de mensen die in de zorg werken te steunen. "

Coronapost

Inmiddels is er door de Almeerse onderneemster genoeg geld opgehaald om een eerste steunactie uit te voeren. Vandaag bezorgde zij de medewerkers van de coronapost in Parkwijk een gratis lunch, in samenwerking met Miss Mae Catering. Onika Tjon-A-Ong is van plan om zolang de coronacrisis nog duurt en het zorgpersoneel daarmee extra belast wordt, de actie met de shirts voort te zetten. De T-shirts zijn op deze website te bekijken.

Onika en Naomi Tjon-A-Ong bezorgden gratis lunches aan medewerkers van de coronpost in Parkwijk. (Foto: aangeleverd)