't Tweede Trefpunt gaat stoppen

22 februari 2012 06:00

HAVEN CENTRUM - De vintage, eigentijdse mode- en feestkledingwinkel aan de Kerkstraat 26, 't Tweede Trefpunt, zal de deuren sluiten. Er wordt te weinig omzet gemaakt.


In bijna zeven jaar hebben Wilma Schaaders en een aantal goede krachten met financiële hulp van haar zoon een prachtige winkel neergezet. Het draaide in 't Tweede Trefpunt niet alleen om kleding, maar er was meer aan de hand. De winkel is voor velen ook een warme deken geweest. Een plek waar niet per se verwacht werd dat je iets kocht, maar waar je ook welkom was als een mens met gevoel.

Anders publiek

Maar om dit alles in stand te houden was het natuurlijk wel logisch dat er omzet gemaakt werd. En die is de laatste jaren niet meer gegroeid. Er werd echter meer en meer kleding aangeboden. Volgens Schaaders is het daar ook fout gegaan. “Mensen die kleding wilden verkopen konden de winkel veel gemakkelijker vinden dan degenen die het kochten. Tel daarbij op dat tachtig procent van de kopende klanten eenmaal buiten de deur niet doorvertellen dat ze prachtige kleding tweedehands gescoord hadden. Vergeleken bij Amsterdam of Utrecht, is dit publiek heel anders”, aldus Schaaders. “Ik verdiende vroeger best veel geld, maar kwam er trots voor uit als ik iets leuks in de kringloop opgescharreld had. En dat heb ik hier wel vaak gemist.”
Gigantische uitverkoop

Hoe dan ook: de deuren gaan sluiten. Maar niet vóór er gigantisch uitverkocht gaat worden. Schaaders hoopt dan ook dat veel mensen de komende tijd daar van komen profiteren. "Nog een poosje goed knallen, dan kan ik zoveel mogelijk afbetalen", is de wens van Wilma.
En verder? "Ik heb zeven tropenjaren achter de rug, maar ook veel goeds gedaan. Ik hecht gelukkig niet aan bezit of schuld. Het belangrijkste is je gezondheid. Nu eerst eens in wat rustiger vaarwater komen en daarna zie ik wel wat ik dan ga doen. Mijn glas blijft half vol. En dat wens ik ook de mensen toe die met mij gaan stoppen", aldus de 62-jarige Schaaders.