Talent gezocht voor derde editie Jazz below the Sea Talent Award

30 november 2011 06:00

ALMERE - In de eerste maanden van 2012 wordt er weer gestreden om de Jazz below the Sea Talent Award. In drie voorrondes worden de finalisten gekozen. De winnaar van de finale wint een cd-opname in de studio van De Kunstlinie en een optreden op het Jazz below the Sea Festival in september 2012.


De derde Jazz below the Sea Talent Award wordt gehouden in grandcafé De Havenkom. Eerdere winnaars van de Jazz below the Sea Talent Award zijn Jalise Romy (2011) en Jamy Westerveld (2010).
Op 20 januari, 17 februari en 16 maart zijn de voorrondes. De winnaars van de voorrondes strijden tegen elkaar in de finale op 27 april. Deelname staat open voor alle jazztalenten uit Almere en vijftig kilometer rondom. Deelnemers mogen geen beroepsmuzikant zijn. Conservatoriumstudenten en andere opleidingen zijn welkom, mits niet afgestudeerd. Opgeven kan door vóór 1 januari een bericht te sturen aan floor@jazzbelowthesea.nl. Uit de inzendingen zullen negen kandidaten worden geselecteerd.
De jury bestaat uit muziekprofessionals Hans Welle (saxofonist en dirigent), Mattie Poels (VPRO/Radio 6) en Caroline Helversteijn (Vis à Vis). Kees Tak, bestuurslid van Stichting Jazz below the Sea, is juryvoorzitter en presentator.