Talent krijgt kans in De Meester

12 november 2008 08:00

ALMERE - De Talent Academy voor jongeren is dinsdag van start gegaan. Barry Bouquet, coördinator van De Meester wil met dit initiatief Almeerse jongeren in hun vrije tijd stimuleren hun talent een kans te geven. "Jongeren kunnen onder meer leren zingen, rappen, breakdancen en streetdancen."


"De Almeerse Talent Academy biedt zeer betaalbare en specifiek voor jongeren vanaf 14 jaar ontwikkelde cursussen en workshops", zegt Barry. Cursussen die diverse ervaren docenten en artiesten in De Meester geven zijn onder andere: zang, street- en breakdance, rap, graffiti en een DJ-cursus. Barry: "En volgend jaar zullen daar drum-, gitaarles en bandcoaching bij komen." De cursussen zijn zeer toegankelijk want naast enthousiasme is ervaring niet vereist. "Bovendien is het heel betaalbaar," zegt Barry zichtbaar enthousiast, "want jongeren kunnen al meedoen vanaf één euro per week!"
Het unieke van de Talent Academy vindt Barry dat de deelnemers gegarandeerd een optreden kunnen verzorgen. "Dan hebben ze de mogelijkheid hun talent te laten zien. Een aantal keer per jaar is hiervoor in podium De Meester een showcase." De eerste showcase is naar alle waarschijnlijkheid eind januari 2009.
Zeer ervaren talentvolle jongeren van Culture-Shock en docenten die zich in hun vakgebied bewezen hebben, geven les. Stadsrapper Tim Calis (TNT), graffiti-artiest Kasper Jongejan en DJ Flex-A-Tone mee aan de Academy. "De eerste avond liep al storm," vertelt Barry, "jongeren waren superenthousiast en gingen meteen in de workshops aan de slag. Bij de streetdance en breakdancegroepen en bij de DJ-cursus zijn nog een paar plekjes."
De Talent Academy wordt mogelijk gemaakt door de Almeerse Kiwanis Club en wordt uitgevoerd door het jongerenwerk van stichting de Schoor. De Talent Academy is wekelijks in Podium de Meester, aan de Rentmeesterstraat in Almere Stad. Voor informatie en inschrijven: www.talent-academy.nl.