Talentenjacht voor senioren met leuke prijzenSuper Granny Awards in De Ziel

21 januari 2009 09:45

ALMERE - Kimberley ten Hulsen en Nina Castillo organiseren in samenwerking met Archipel een 'evenement voor 65plussers', de Super Granny Awards. De twee ROC-studenten hebben met deze talentenjacht 'een heel gezellige middag voor ogen'.


Kimberley: "Ik volg aan het ROC Flevoland de studie Kunst & Cultuur, richting evenementen organisatie. Ik heb een tijdje stage gelopen bij een evenementenbureau en nu wilde ik iets leuks organiseren voor senioren." Kimberley vindt dat er in Almere te weinig voor deze doelgroep te doen is. "Alle 65-plussers uit Almere en omgeving kunnen meedoen aan de Super Granny Awards. Die houden we op vrijdag 6 februari om half 3 's middags in restaurant De Ziel bij Archipel."

Verborgen talenten

Samen met Nina roept Kimberley alle senioren met verborgen talenten op om hun hun zang, muziekspel, dans, gedichten ten tonele te brengen. Nina: "We hebben nu al een aantal deelnemers die gaan zingen en pianospelen. We hopen dat ook andere deelnemers zich aanmelden en bijvoorbeeld een mooi gedicht voordragen of een dansje laten zien." Een jury bestaande uit senioren beoordeelt de voordracht. Kimberley: "Na ieder optreden houden de juryleden de bordjes met cijfers omhoog."
Nina vult haar aan: "Er zijn bovendien leuke prijzen te winnen, waaronder een dinerbon voor twee personen."
Bruisend centrum

Ans Gosman werkt bij de Zorggroep Almere als teamleider Welzijn Vrijwilligers en Dienstverlening. "We vinden het vreselijk leuk als leerlingen zo enthousiast zijn om zo'n talentenjacht te organiseren met Archipel." Ans voelde meteen voor het plan toen ze de twee ROC-studenten sprak. "We hebben met onze wekelijkse activiteiten veel aandacht voor de bewoners in ons centrum. Als wijkbewoners nu ook willen meedoen of komen kijken op vrijdag 6 februari, is dat helemaal leuk. En het kost niets."
Ans vindt het daarnaast belangrijk om studenten een kans te geven zich te ontwikkelen. "Met hun inzet blijft het een bruisend centrum." Ze zegt tot slot: "Iedereen die wil komen kijken, is van harte welkom. Het wordt een heel gezellige middag."
Almeerse 65-plussers die meer informatie willen hebben of zich willen aanmelden voor de Super Granny Awards op vrijdagmiddag 6 februari, kunnen contact opnemen met Kimberley op 06-13093228 of Ans Gosman van Archipel: 036-5481708. Mailen kan via: kimberleytenhulsen@live.nl en agosman@zorggroep-almere.nl. Restaurant de Ziel is gevestigd aan Poëziestraat 166, 1321 HT Almere.