Tango en erwtensoep in De Hulk"Cultuur moet groeien"

21 januari 2009 08:00

ALMERE - In gebouw De Hulk, culturele broedplaats van Almere Haven, is op zaterdag 24 januari een bijzondere activiteit van danseres en kunstenares MarieChristine Ypeij: 'Tango en Erwtensoep'. "De warme cultuur van de tango gemengd met de warmte van erwtensoep."


MarieChristine staat te glunderen op de zolder van gebouw De Hulk aan de Haak 58. "Een prachtige ruimte, waar veel mogelijk is op cultureel gebied." En dat is ook de gedachte achter Tango en erwtensoep: van de bezoekers wordt niets verwacht, het gaat er om dat mensen bij elkaar komen.
"En ik wil De Hulk zo een beetje promoten", vertelt MarieChristine. "De cultuur in Almere moet gestimuleerd worden, het moet groeien. Dit is dan ook een samenzijn voor cultuurliefhebbers. Ik wil dat er een cultuuromslag komt en mensen meer hun vertier buitenshuis zoeken. Deze activiteit moet werken als een kruisbestuiving en netwerkgelegenheid. En verder dansen we de tango en maken we plezier.
De docenten Connie Franssen en Frank Greven kunnen iedereen binnen één uur de basispassen van de tango leren. De tangoworkshop is voor beginners, de tangosalon is open voor alle niveaus. "Hier kan iedereen het geleerde in praktijk brengen en de kunst afkijken van de leerlingen van Connie en Frank die al langere tijd les hebben."

Culturele daad

MarieChristine stelt hiermee haar eigen 'culturele daad'. "Ik wil mijn bijdrage leveren aan Almere als Europese culturele hoofdstad in 2018."
De bijeenkomst begint om 16.00 uur, om 18:30 uur begint het erwtensoep eten, en om 20:00 uur is de tangosalon. Alles vindt plaats op de derde verdieping van gebouw de Hulk aan de Haak 58 in Almere Haven.
De kosten is een bijdrage van 5 euro voor de erwtensoep en drankjes. Vragen of aanmelden? Mail naar mcypeij@dds.nl of bel 06-11143090.