TaxiAlmereCollectief: altijd en overal

11 juni 2010 07:00

ALMERE - Onder de naam TaxiAlmereCollectief heeft een aantal vrij gevestigde Almeerse taxi-ondernemers de krachten gebundeld. Hiermee lopen zij vooruit op de nieuwe Taxiwet die in het najaar wordt verwacht. Daarin wordt ondermeer geregeld dat taxichauffeurs en taxiondernemingen zich moeten verenigen in een samenwerkingsverband met kwaliteitscontrole.


Het TaxiAlmereCollectief zet hiermee de nieuwe standaard neer in Flevoland. Momenteel zijn bij het TaxiAlmereCollectief al acht ondernemers aangesloten. Hiermee zijn zij direct de grootste 'straat taxi'-onderneming in Almere en duidelijk herkenbaar aan de opvallend gekleurde daklichten. Ook de computercentrale die gebruikt wordt is uniek. Klanten krijgen direct een beschikbare chauffeur aan de lijn. Met een reservering, met een directe rit naar uw bestemming of voor een prijsafspraak.
"Wachttijden komen bij ons niet voor, zoals dat bij veel andere centrales vaak wel het geval is", zegt de woordvoerder van het TaxiAlmereCollectief. "Omrijden komt ook niet voor" vervolgt hij, "omdat alle chauffeurs Almere en wijde omgeving op hun duimpje kennen. Het TaxiAlmereCollectief is er door Almeerders en voor Almeerders."
Ook een duidelijke prijsstructuur draagt daaraan bij. "Wie ons belt krijgt een laag instaptarief van 6 euro en vervolgens 2 euro per afgelegde kilometer."

Laag Schipholtarief

TaxiAlmereCollectief hanteert een vast laag Schipholtarief voor heel Almere, ongeacht vanaf waar in Almere. Literatuurwijk-West, Stripheldenbuurt, Haven of Almere Hout, het TaxiAlmereCollectief brengt iedereen per auto naar Schiphol voor slechts 47,50 euro. Dit tarief is het hele jaar geldig.
TaxiAlmereCollectief: 036-3101010. Voor algemene vervoersvragen, bel het kantoor op 036-3100200.