Teamprestatie levert het Almere DEZE WEEK Racing Team punten op

19 augustus 2009 07:00

ZANDVOORT - Een goede teamspirit en hardwerkende monteurs hebben er voor gezorgd dat Paulien Zwart en Ruben van Doorn alsnog punten konden pakken op het kampioenschap in de Toerwagen Diesel Cup op zondag 2 augustus.


Tijdens het Automaxx versus Dutch Power Pack festival op het Circuitpark Zandvoort reed het Almere DEZE WEEK Racing Team, met een door Jan de Jong ingezette BMW 120d, naar een prima zesde plaats. En dat terwijl er in de nacht een complete motorwissel had plaatsgevonden. De monteurs van het Almere DEZE WEEK Racing Team zijn tot diep in de nacht bezig geweest om de BMW weer klaar te krijgen voor de tweede race op zondag. Mede dankzij hen werd dit mooie resultaat behaald.

Goed blok

"Het is natuurlijk altijd een gok of een nieuw motorblok allemaal goed gaat", aldus Ruben van Doorn. "Je weet er helemaal niets van, maar dat het een goed blok was kunnen we nu al zeggen." Een aantal equipes startte vanuit de pitstraat op slicks. "Wij hebben dat niet gedaan. We hadden ook nog geen ervaring met de regenbanden dus we wilden sowieso eens kijken hoe dat uitpakte. De banden waren aan het einde van de race helemaal op en we hebben daarmee wel wat tijd verloren, maar het is niet het verschil geweest tussen een podium of niet."
Paulien Zwart: "Zaterdag hadden we een groot probleem met de motor die stuk ging, maar dankzij onze geweldige monteurs, die tot half vier 's nachts hebben doorgewerkt, konden we toch racen. Het was een erg leuke race."
De volgende race in de Toerwagen Diesel Cup is de Wijzonol Trophy op 5 en 6 september. Deze wordt tevens op Zandvoort verreden.
Ontmoet de coureurs van de Almeerse equipe!

In het weekend van 29 en 30 augustus komen de coureurs naar het stadshart van Almere om kennis te maken met Almeerders. De locatie is nog even geheim, maar houd deze krant in de gaten voor meer informatie.