Tegenslag deert deelnemers Opkikkerloop niet

29 januari 2010 10:35

BUITEN - De tweede editie van de Opkikkerloop had de omstandigheden niet mee: kou en sneeuw maakte het niet aantrekkelijk om het trainingspak uit te trekken en ook hadden 'lolbroeken' de parcourspijlen omgedraaid. Desondanks had iedereen een plezierige ochtend. Stichting De Opkikker is er in ieder geval blij mee.


De grote hoeveelheid sneeuw die gevallen is tussen zaterdagmiddag en zondagochtend heeft veel lopers niet tegen gehouden om zich in te schrijven. Maar liefst meer dan 400 deelnemers verschenen aan de start. Zij weken wel van het parcours af, omdat 'lolbroeken' de pijlen die de richting aangeven hadden omgedraaid. De stemming leed er niet onder. De opbrengst van vorig jaar voor stichting de Opkikker zal zeker verbeterd worden. In de loop van deze week wordt de opbrengst gekend gemaakt.
De winst op de 750 meter kidsrun bij de meisjes ging naar Marloes Abbink in 3.46. Eerste jongen op deze afstand werd Jarmo de Rek met een tijd van 3.18. Op de 1500 meter kidsrun ging de winst bij de meisjes naar Elke Molenaar in 6.39. Eerste bij de jongens werd Antonio van den Heuvel in 6.02. Vera Wieleman ging er op de 5 kilometer dames met de winst vandoor in 25.16. Bij de heren was dit Sander van Alphen in 20.03. Julitta Boschman uit Mijdrecht kwam als eerste over de finish bij de 10 kilometer dames met een tijd van 43.31. Bij de heren ging de winst naar Sam Drost in 36.25.