Telesuper verhuisd naar volledig energieneutraal pand aan Damsluisweg

11 januari 2021 12:40

BUITEN – Ondanks de coronacrisis was 2020 een druk jaar voor het Almeerse bedrijf Telesuper. "Dit komt mede doordat wij naast zakelijke boodschappen ook boodschappen zijn gaan bezorgen voor onze samenwerkingspartner Coop Supermarkten. Na een eerste dip gingen we weer verder in een stijgende lijn", vertelt directeur Marco Verduijn. "Daarnaast zijn we druk bezig geweest met de verhuizing naar een nieuwe locatie eind 2020. We zijn dit nieuwe jaar gestart vanuit ons nieuwe pand aan de Damsluisweg."

Telesuper is de online supermarkt voor bedrijven, kinderopvang en kleinschalig wonen. Het bedrijf is ontstaan vanuit meerdere Coop supermarkten en sinds 2016 onder de naam Telesuper gevestigd in Almere. Aan het hoofd staan directeuren Johan Dekker (tevens oprichter), mede-oprichter Marco Verduijn en Gerard Koning. "Toen we van start gingen aan de Zandzuigerstraat hadden we zo'n zestig medewerkers in dienst, maar inmiddels zijn dat er ruim 300. We waren op onze oude locatie dan ook behoorlijk uit ons jasje gegroeid."

Duurzaam ondernemen

Er werd een nieuw onderkomen gevonden aan de Damsluisweg 56. "Een bestaand pand uit de jaren '80 dat geheel energieneutraal wordt gemaakt", aldus Verduijn. "Onze koel- en vriescellen, de LED-verlichting en zelfs de verwarming draaien vanaf half maart op energie die is opgewekt door de zonnepanelen op ons enorme dak." Een grote stap in het streven naar duurzaam ondernemen. "Onze bezorgers rijden ook in auto's met Euro 6 motoren, die minder belastend zijn voor het milieu. Verder werken wij met een slim logistiek programma, waarmee de routes zo efficiënt mogelijk worden gepland om onnodige kilometers te voorkomen."

Telesuper gaat daarnaast ook voor duurzaamheid in relaties. "We streven naar langdurige relaties met klanten, leveranciers én medewerkers. We werken dan ook zo min mogelijk met uitzendkrachten, we hebben liever ons eigen vaste personeel. Na het eerste flexibele dienstverband bieden we over het algemeen meteen een contract voor onbepaalde tijd aan. We willen onze medewerkers aan ons binden."

Werken bij Telesuper

Telesuper heeft voornamelijk medewerkers uit Almere in dienst. "Daaronder ook medewerkers met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze jobcoaches zorgen ervoor dat zij hier lekker en met plezier kunnen werken." Gezien de groei van het bedrijf is Telesuper op zoek naar nieuwe medewerkers. "Zo kunnen wij flink wat nieuwe chauffeurs en orderverzamelaars gebruiken", aldus Verduijn. Wie interesse heeft kan solliciteren via werkenbijtelesuper.nl.

Telesuper kijkt vol vertrouwen naar de toekomst. "We blijven ons verder doorontwikkelen en groeien naar verwachting binnen twee á drie jaar naar de vijf- á zevenhonderd medewerkers. Mijn persoonlijke ambitie is dat tegen die tijd onze huidige locatie ook aan zijn max zit en dat we een kopie ervan elders in het land kunnen openen."

Meer informatie op www.telesuper.nl

V.l.n.r. directeuren Gerard Koning, Johan Dekker en Marco Verduijn. (Foto: Jan Willem Houweling)