Tentoonstelling ‘Wij in Almere’ zoekt naar Almeerse identiteitBestaat de echte Almeerder?

05 oktober 2011 05:00

STAD CENTRUM - Bestaat een echte Almeerder? Waarom voel je je Almeerder? Moet je er wonen om je Almeerder te voelen? Verdedig je Almere tegenover buitenstaanders? Wanneer voel je juist wel of geen Almeerder? Die vragen staan centraal in de tentoonstelling van het Stadsarchief Almere ‘Wij in Almere’, die donderdag 6 oktober om 17.00 uur geopend wordt in de C-passage van het stadhuis.


De tentoonstelling wordt geopend door wethouder van cultuur Berdien Steunenberg.
Het jaarthema van de landelijke Maand van de Geschiedenis, ‘Ik en wij’, gaat over identiteit. Identiteit en de vorming van nieuwe gemeenschappen zijn bij uitstek relevante thema’s voor Almere. In de stad wonen vele nationaliteiten bij elkaar, die samen bezig zijn een nieuwe ‘Almeerse’ identiteit te ontwikkelen. Inmiddels wonen hier de eerste geboren en getogen Almeerders: de eerste echte roots van een gemeenschap die is ontstaan uit import.

Almeers

In de tentoonstelling komen geboren én import-Almeerders aan het woord en in beeld over het gevoel ‘Almeers’ te zijn. Ook zijn verhalen en tekeningen te zien die leerlingen van basisscholen Aurora en de Tjasker maakten over de meest ‘Almeerse’ plek in hun eigen buurt.
De tentoonstelling is te zien tot en met 31 januari 2012 tijdens openingstijden van het stadhuis aan het Stadhuisplein 1.