Tentoonstelling over bereikbaarheid van de stad

17 augustus 2011 05:00

STAD CENTRUM – In de bibliotheek aan het Stadhuisplein is tot eind augustus de tentoonstelling ‘Eindelijk… Almere bereikbaar – A6’ te zien. De tentoonstelling die in de afgelopen periode te zien was in de hal van het stadhuis, is nu dus verhuisd naar de bibliotheek.


Op 21 maart tekende de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen, het Tracébesluit Schiphol/Amsterdam/Almere. Daarmee luidde zij de start in van de omvangrijke uitbreiding van de A6, de A1, de A9 en de A10. Voor Almere is dit een historisch moment. Er komt een einde aan de lange, lange files waar mensen dagelijks in staan. Met een investering van 4,5 miljard euro worden de A6, A1, A9 en de A10 – samen de centrale verkeersader van de noordelijke Randstad – klaargemaakt voor de toekomst. Een belangrijk onderdeel is een verlaging van de A6 ter hoogte van het Weerwater. Dit biedt perspectief op overkluizing van de weg, en daarmee op de mogelijkheid om een bijzonder stedelijk gebied te ontwikkelen.
Om stil te staan bij deze bijzondere mijlpaal in de verbetering van de bereikbaarheid van Almere heeft de gemeente de expositie ‘Eindelijk… Almere bereikbaar – A6’ samengesteld. In de tentoonstelling worden zowel de aanloop naar het Tracébesluit, het besluit zelf als de uitwerking ervan beschreven. Wat betekent de uitbreiding van de A6 voor Almere? Hoe komt de weg er in de toekomst uit te zien?
Kort geleden maakte het ministerie van Infrastructuur en Milieu bekend dat de eerste werkzaamheden (aan de A10 en de A1 aan de oostkant van Amsterdam) in december beginnen.