Terrasseizoen Grote Markt start 1 april

01 april 2010 09:36

STAD CENTRUM - Nee, het is geen grap. Donderdag 1 april start het terrasseizoen op de Grote Markt in Almere Stad. De cafés op het plein schuiven dan hun tafels en stoelen weer naar buiten zodat iedereen weer heerlijk buiten kan genieten van een hapje en een drankje van één van de cafés die om het plein gevestigd zijn.


Gedurende de wintermaanden is er hard gewerkt aan de voorbereiding van de herinrichting van de Grote Markt. Als gevolg van de lange en hevige vorstperiode zijn de werkzaamheden met vertraging uitgevoerd, waaronder het verwijderen van de oude verlichting en de fundering van het podium, het aanbrengen van tijdelijke verlichting, het kappen van de zieke kastanjebomen en de rioolwerkzaamheden.
Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het verleggen van de leidingen van het ondergrondse afvaltransportsysteem (OAT). NUON is aan de Noordwestzijde van de Grote Markt, ter hoogte van het restaurant De President, bezig met het verleggen van de stadsverwarming. Langs de panden aan de oostzijde van de Grote Markt wordt daarnaast nog een glasvezelkabel door Fiber4All aangelegd. Op donderdag 1 april is de gehele Grote Markt weer bestraat en klaar voor horecagebruik.

Echt horecaplein

De tweede fase van de herinrichting van de Grote Markt start 1 oktober 2010 en zal op basis van de huidige planning op 1 april 2011 gereed zijn. In deze periode wordt de gehele Grote Markt voorzien van Chinees granieten bestrating en wordt het straatmeubilair geplaatst. In het voorjaar van 2011 heeft de Grote Markt dan in zijn geheel een nieuwe inrichting en kan het fungeren als echt horecaplein.