Terug'luister' op Flavourland 2009

29 maart 2010 07:00

ALMERE - Velen denken dat Flavourland 2009 voorbij is, maar niets is minder waar. Een flink aantal van de 28 bands die om de titel 'Beste band van Flevoland' streden, is de komende weken te horen tijdens het radioprogramma 'Een Blok aan je Been' op Stadsradio Almere. Elke woensdag tussen 22.00 en 00.00 uur is er een akoestische set van vijftien á twintig minuten te horen.


De dj's LO en Yos presenteerden alle voorrondes en de finale van Flavourland 2009. "Daardoor kennen we de meeste bandjes ook", aldus deejay LO. Dj Yos hoopt dat met de groei van de bandjes-scene ook de kans toeneemt dat Flevoland op nationaal niveau wat in de melk te brokkelen krijgt. "De provincie lijdt vooralsnog aan culturele armoede. Dat verandert volgens mij alleen als Flevolanders zelf iets bijdragen." LO: "Bovendien is het voor iedereen leuk: de bands doen ervaring op, wij proberen er nieuwe luisteraars aan over te houden en Stadsradio Almere zendt hiermee unieke, lokale radio uit."
Op woensdag 17 maart was al de Uniqueminds te beluisteren. Woensdag 24 maart komt de band New Blues, de weken daarna volgen Take aWay, Defined:Unknown, Fight for Appetite, Nee! en sluit 12 mei af met Roadcrew.

Wereldwijd

Een Blok aan je Been is elke woensdag te horen op Stadsradio Almere. De zender is in Almere te ontvangen op 107.8 FM en via 91.1 op de kabel. Wereldwijd is de zender te beluisteren via www.stadsradioalmere.nl.