Terugblik op Toen Gezellige Koninginnedag '95

24 juni 2010 10:01

Het is alweer enige tijd geleden dat in Almere DEZE WEEK een zwart-witfoto stond, gemaakt tijdens Koninginnedag. Dat de foto op die dag gemaakt was is zeker. Maar wanneer was bij het Stadsarchief nog niet bekend. Inmiddels is al veel meer duidelijk dankzij reacties van de familie die op de foto staat.


Erwin Luttge kwam de foto wel heel bekend voor. "De hond op de foto was onze hond Max, een Bordeauxdog. Op de foto zit mijn zwager Ted Markus op de stoel, naast hem zijn dochter Jennifer. Zij is inmiddels moeder van drie kinderen. De dame op de stoel is mijn vrouw, Natasja Luttge-Hamers. Dat kleine meisje rechts vooraan is ons nichtje Danielle Ros." Inmiddels woont het gezin Luttge-Hamers niet meer in Almere maar in America, een dorp in Noord-Limburg. "Wij hebben van 1994 tot 2004 in Almere, Parkwijk gewoond."
Familielid Jan Luttge bevestigt het verhaal van Erwin Luttge. "Deze, of een soortgelijke, foto heeft ook in het Dagblad van Almere gestaan. Het was op de vrijmarkt in Almere Stad. In het Dagblad van Almere was het bijschrift: 'Bloedhond op vrijmarkt'." De man rechts op de foto is een stukje van Roy. Tineke Luttge schrijft dat de foto genomen is op het Stadhuisplein.
Marjan Markus-Luttge, de vrouw van Ted, weet nog precies wanneer de foto gemaakt is: 30 april 1995. "Dat was de dag dat ik mijn schoonzus Natasja vertelde dat ik in verwachting was van ons vierde en jongste dochter, Charlotte-Rose. Max is trouwens een Bordeauxdog. En beslist geen bloedhond of zo. Max was een zeer goeie logge lobbes, een beetje uit de kluiten gewassen en een beetje sloom, maar echt een goedzak en trouwe hond."
De foto is gemaakt op het Stadhuisplein op 30 april 1995. (Fotograaf: onbekend)