Terugblik op toenComputers voor De Watertuin

28 oktober 2009 08:00

ALMERE - Klaas Huttenga, directielid van het NCCW overhandigt een aantal computers aan leerlingen van school voor speciaal onderwijs De Watertuin in Staatsliedenwijk. Het is halverwege de jaren '90.


Links op de foto staat leraar Jaap Sligt, oud-PvdA-raadslid. Ook wethouder Willem Woudenberg is erbij aanwezig, midden achter de kinderen. Huttenga was aanwezig om de eerste serie computers van NCCW te overhandigen.
"Ik vond dat we als Almeers bedrijf voor onze afgeschreven 'oude' computers een doel binnen Almere moesten zoeken. Mij was verteld dat er met name binnen het speciaal onderwijs (ZMLK) grote behoefte was aan computers. Men had vastgesteld dat leerlingen grote vorderingen maakten als zij konden leren met behulp van computers. Het probleem was echter dat er totaal geen budget was om computers aan te schaffen. Het contact met de school in Staatsliedenwijk was dus snel gelegd."

Schilderwedstrijd

Als tegenprestatie organiseerde de school een schilderwedstrijd. De winnende leerlingen mocht zijn of haar schilderij aan het NCCW aanbieden. Klaas Huttenga: "De keus binnen de school was gevallen op het schilderij dat op de foto staat. Opvallend aan het schilderij was dat het volledige oppervlak van het doek was beschilderd, wat je maar zelden ziet bij een schilderwerk van kinderen van die leeftijd. Het schilderij heeft daarna tot mijn pensionering in 2003, op mijn kamer gehangen. Ik heb er van collega's en relaties vaak reacties op gehad, waarbij het vaak gebeurde dat mensen dachten dat het van een 'echte' kunstenaar kwam. Als ik daarna uitlegde waar het vandaan kwam was men altijd weer verbaasd."
Meer informatie over de foto kan gemaild worden naar stadsarchief@almere.nl.