Terugblik op toenPoedels, teckels en labradors

18 januari 2010 09:57

ALMERE - De 'neuzen' wijzen dezelfde kant op: de foto uit de rubriek Blik op Toen van 30 december is gemaakt tijdens een hondenwedstrijd van de Kynologen Club (KC) Pampus.


Uit de reacties die het stadsarchief van lezers ontving op de foto, blijkt dat het evenement gehouden werd op Sportpart Bok de Korver in Stedenwijk, tegenover de Terneuzenstraat. Marina Smits, één van de organisatoren van het evenement van KC Pampus: "KC Pampus gaf daar toen les aan hondenbezitters. Deze foto is genomen op de clubmatch die we daar toen organiseerden. Dit was een van de eerste clubmatches die werd georganiseerd."
De foto van deze 'clubmatch' is van omstreeks '88. John Stijnman weet er iets meer over te vertellen. "Volgens mij wordt er deze dag een puppywedstrijd georganiseerd. Vroeger deden wij vaak mee met deze trainingen en wedstrijden bij Almere Pampus. Op de foto sta ik (de jongen met rubberlaarzen aan) met mijn zus (zij houdt een poedel vast genaamd Snoopy). Mijn ouders staan rechts op de foto."
Over wie de eigenaar is van de ruwharige teckel in het midden van de foto wordt getwist. Volgens mevrouw Van den Broek-Aardewijn is de hond van haar. "Gompy had zowaar nog prijs maar was dan ook de enige dashond in zijn leeftijdklasse." Maar mevrouw Brakkee uit Almere herkende de teckel als haar hondje Jasper of Bruno, dat weet ze niet meer zeker. Ze kwam speciaal vanuit Hilversum naar KC Pampus voor deze eerste clubmatch, "ongeveer 25 jaar geleden".