Testpersonen gezocht die willen bewegenHoe fit is Almere?

25 februari 2009 08:00

TUSSEN DE VAARTEN - Het landelijke onderzoek 'Hoe fit is Nederland' is dinsdag van start gegaan via ruim vijftig lokale onderzoeken. Voor Almere vindt het onderzoek plaats bij DeMIX.


Bijna iedereen weet wel dat bewegen gezond is. Maar wat velen niet weten is dat twee maal per week een uurtje bewegen al zorgt voor een enorme verbetering van de gezondheid. Hoe groot die verbetering exact is, wordt nu in een landelijk fitheidonderzoek onderzocht.
Daarom worden honderd testpersonen gezocht die gedurende vijf weken aan de hand van een trainingprogramma gaan bewegen. Vooraf wordt een begintest gedaan waarbij de PFI (persoonlijke fitheids index) en de PFL (persoonlijke fitheids leeftijd) berekend worden. Na vijf weken wordt bij de hertest bekeken wat het effect van tien trainingen is op beide cijfers is.
De voorwaarden om deel te nemen zijn:
o   Deelnemers moeten ongetraind zijn;
o   Deelnemers moeten gedurende vijf weken twee maal per week een speciaal trainingsprogramma volgen;
o   Deelnemers moeten tussen 30 en 60 jaar oud zijn.
De onderzoeksresultaten zullen worden geëvalueerd door het Interfacultair Centrum Bewegingswetenschappen, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen.
Clubmanager van DeMIX Fitness John Zwamborn: "Wij weten inmiddels wel dat fitnesstraining enorm effectief is. Het leuke is nu dat we via dit onderzoek kunnen aantonen dat het daadwerkelijk zo is. We zijn er dan ook trots op dat ons fitnesscentrum als één van de testcentra is verkozen. Het onderzoek is leuk, afgestemd op ongetrainde deelnemers en wordt uitstekend begeleid door onze medewerkers. Ik weet zeker dat het erg gezellig gaat worden en dat de deelnemers ervaren hoe leuk en goed sporten eigenlijk is."
Voor deelname aan het onderzoek van vijf weken wordt 39 euro eigen bijdrage gevraagd. Dat is inclusief alle testen en vijf weken lang sporten. Meer informatie over het onderzoek is te lezen op www.hoefitisnederland.nl of bij DeMIX Fitness Almere via: 036-7115555. Of stuur een mail naar info.almere@demix.nl.
Via dit nummer kunt u zich ook aanmelden voor het onderzoek, loopt u ook gerust even binnen.

DeMIX Fitness Almere

Edvard Munchweg 123
1328 MK Almere
www.demix.nl