'The Carnival Concert' op zondag 30 augustusEen vleugje Nottinghill Carnival in Almere

20 augustus 2009 07:00

STAD CENTRUM - Caribische tonen en sferen in Eindelijk Weer! op het Festivalplein 3, op zondag 30 augustus van 15.00 tot 21.00 uur. Dan is er 'The Carnival Concert', een Caribisch festijn met onder andere de SOCA-artiesten Lil Rick, Peter Ram en Faye-Ann Almere.


In Londen is op hetzelfde moment het Nottinghill Carnival. Een aantal artiesten daarvan komen ook voor een optreden naar Almere. Zo kan iedereen meegenieten van dit wereldberoemde en heerlijke spektakel, maar dan in Almere.
Festival Afrique-Carib op het Stadhuisplein trok dit jaar ruim twintigduizend bezoekers. De organisatie van dit Almeerse evenement wil het publiek nogmaals trakteren op muziek in de vorm van The Carnival Concert. Er zijn live-optredens in de genres SOCA, Bigi Poku, Calypso, Coupé Tecalé, Dancehall en Kompa.

Opzwepende muziek

SOCA is opzwepende muziek uit het Caribisch gebied waarbij je op een gegeven moment geen controle meer hebt op benen, heupen en glimlach.
Lil Rick uit Barbados staat bekend om zijn aanstekelijke en opzwepende SOCA-ritmes. Tijdens zijn shows heeft hij de gewoonte om de volste vrouw uit het publiek op het podium te halen en mee te dansen. Met zijn hit 'Can't Wait' heeft hij talloze harten veroverd. Dit is SOCA in zijn puurste vorm vanuit Barbados.
Faye-Ann uit Trinidad heeft als enige vrouw in de SOCA drie prominente prijzen gewonnen: de Road March en twee voor Soca Monarch, waarbij zij in 2009 zwanger optrad. Faye-Ann is een van de weinige vrouwen die de SOCA-scène regeert. In haar lied 'Heavy T-Bumper' prijst zij de schoonheid van de vrouw.
Kaartjes kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar bij de Ticketservice, Ylanga (06-51913478) of Zulile (06-42975517).