The Joker Comedy Club viert 5-jarig jubileum

30 november 2011 06:00

STAD CENTRUM - Alweer vijf jaar geleden vond de eerste show van The Joker Comedy Club plaats in de oude bioscoop, Cinescope. Met een groep vrijwilligers en een handjevol comedians zette The Joker een daverende eerste show neer voor het Almeerse publiek en trok direct een volle zaal.


Vele volle zalen volgden en inmiddels vinden er twee shows per maand plaats op twee verschillende locaties: in de bibliotheek in Stad en in Apollo Hotel City Centre. Voorzitter Rick van de Schootbrugge: “Het zijn vijf bewogen jaren geweest waarin veel veranderingen hebben plaatsgevonden. Al met al bevindt The Joker zich nu in een positie waarin het Almeerse publiek haar kent en bekende namen in de comedywereld zelfs contact met ons opnemen om bij ons te komen spelen. Dan doen we toch iets goed.”

De Hyena’s

Om het 5-jarig bestaan te vieren haalt The Joker vrijdag 2 december hét comedygezelschap van Groningen naar Almere: De Hyena’s. “Vlak na de start van de comedyclub hebben De Hyena’s voor het eerst bij The Joker opgetreden”, zegt Rick. “Het leek ons daarom leuk ons 5-jarig bestaan te vieren met dit comedygezelschap.”
De speciale stand-up comedyshow in de bibliotheek Stad aan het Stadhuisplein 101 begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop bij alle bibliotheken in Almere of via www.thejokercomedyclub.nl en kosten 8,50 euro en 6,50 euro voor bieb-leden.