The Readshop gaat lokale auteurs promoten

08 mei 2020 12:10

HAVEN - The Readshop in Haven start binnenkort met Het Almere Project. De boekwinkel in het centrum van Haven gaat een speciale afdeling maken waar uitsluitend boeken van Almeerse auteurs komen te liggen. Lokale auteurs kunnen zich nog aanmelden voor dit project.

Eric Herni is de eigenaar van The Readshop en is op het idee van Het Almere Project gekomen tijdens de coronacrisis: "Deze tijd is gewoon moeilijk voor lokale ondernemers. Daarom is er ook de oproep gedaan om zoveel mogelijk lokaal te kopen. Maar wij willen het ook omdraaien, koop niet alleen lokaal, maar verkoop ook lokaal. Als boekenwinkel kunnen we dat goed doen door de Almeerse schrijvers extra uit te lichten in dit Almere Project."

Project

Herni benadrukt dat alle auteurs woonachtig in Almere een plekje kunnen krijgen voor een of twee boeken. "Almere kent veel schrijvers. Sommige zijn al behoorlijk doorgebroken en werken met grote uitgeverijen. Hun boeken zijn welkom uiteraard, maar ook de schrijvers die nog minder bekendheid genieten of hun boeken in eigen beheer uitgeven, kunnen zich gewoon aanmelden voor dit project. Net als beginnend auteurs, iedereen is welkom om mee te doen."

Geïnteresseerde auteurs kunnen een email sturen naar almere@readshop.nl of telefonisch contact opnemen via 036-2020102. Het idee is om Het Almere Project deze maand nog te starten.