Theater Na de Dam: Online lezing 'Wij overleefden'

22 april 2020 00:00

ALMERE - In het kader van Theater Na de Dam zullen na de Dodenherdenking op maandag 4 mei online lezingen en bijeenkomsten worden georganiseerd. De Almeerse theatergroep Suburbia doet dit jaar mee met een online lezing van het boek 'Wij Overleefden' van Sytze van der Zee.

In het hele land ontstaan initiatieven om stil te staan bij 75 jaar bevrijding. Suburbia zou 'Wij Overleefden' op 4 mei in het theater lezen. Toneelschrijver Yvo Nafzger maakte speciaal voor Suburbia een bewerking van het boek. Nu wordt de tekst online gelezen door medewerkers van Suburbia en door regisseur Ester Bolte van het Almeerse jongerengezelschap SubSub.

Persoonlijke verhalen

In 'Wij Overleefden' komen de laatste ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog aan het woord. Persoonlijke verhalen van mensen die de oorlog overleefd hebben. Zij waren erbij, maar binnen afzienbare tijd zullen ze niet meer onder ons zijn om hun persoonlijke verhaal te kunnen vertellen. Het boek biedt een breed beeld van het leven van de Nederlanders en vluchtelingen tijdens de oorlog.

De lezing van de tekst wordt maandag 4 mei om 21.00 uur live gestreamd via Facebook, Youtube en www.theatergroepsuburbia.nl. Tekst: Sytze van der Zee, bewerking: Yvo Nafzger, regie: Albert Lubbers.

(Foto: aangeleverd)