Theatergroep Suburbia speelt Blackbird van David HarrowerOver de grenzen van de liefde

03 februari 2010 08:00

STAD CENTRUM - Woensdag 3 februari om 20.15 uur gaat in Schouwburg Almere aan de Esplanade de voorstelling Blackbird van Theatergroep Suburbia in première. Onder regie van Julia Bless spelen Paul R. Kooij en Lidewij Mahler een genuanceerd en ontroerend toneelstuk over de grenzen van de liefde.


In een morsige bedrijfskantine ontmoeten een man en een jongere vrouw elkaar na vijftien jaar opnieuw. Onverwacht staat Una voor Ray's neus. Ze wil uitleg, een verklaring, ze wil hem zien. Ze wil praten over wat er destijds tussen hen is gebeurd. Was het liefde? Kon het liefde zijn? Kan het liefde zijn? In een kaalgeslagen, poëtische taal, waarin zinnen nooit worden afgemaakt en losse woorden in de lucht blijven hangen, trachten Una en Ray het verleden te reconstrueren.
Tussen het afval van een smerige kantine worden toeschouwers deelgenoot van de pijn over een verboden liefde. Is er een schuldige in deze liefdesgeschiedenis? En was het wel een liefdesgeschiedenis? Of was het misbruik? Een woord dat geen van beide personages durft uit te spreken.
Op woensdag 3 en donderdag 4 februari speelt Blackbird om 20.30 uur in de Schouwburg. Daarna gaat de voorstelling op tournee door heel Nederland. Op 17 en 18 april is de voorstelling dan nog te zien in de Schouwburg van Almere.
Kijk voor een trailer van het toneelstuk op de website: www.theatergroepsuburbia.nl.

Theater in de polder

Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere en maakt theater in de polder. Naast een jaarlijkse reisvoorstelling en verschillende locatieprojecten speelt Suburbia al zes jaar een zomervoorstelling op stadslandgoed De Kemphaan in Almere Hout.