Thema Familie: wie verklapt het lekkerste familierecept?Verkiezing Hobbykok van het Jaar 2009 tijdens Sm

19 augustus 2009 07:00

HOUT - Drie finalisten strijden in het derde weekend van september om de prestigieuze titel 'Hobbykok van het Jaar' tijdens hét culinaire evenement 'Smaakparade' op stadslandgoed De Kemphaan. Amateurkoks kunnen hun recepten tot en met zondag 30 augustus insturen.


Dit jaar moeten kookliefhebbers terug naar de basis en een familierecept verklappen. Zo kan het zomaar zijn dat het favoriete familiegerecht moet worden bereid voor een professionele jury. De finale is op zondag 20 september tijdens de laatste dag van de Smaakparade in Almere.
Het is de zesde keer dat de thuiskoks tegen elkaar strijden voor de titel Hobbykok van het Jaar. Dit jaar is het thema familie. Wellicht maken de hobbykoks dit keer hun gang naar moeder of oma. Die heeft waarschijnlijk nog wel de precieze receptuur liggen van dat ene gerecht dat beroemd is in de familie. Of misschien heeft de potentiële hobbykok van het jaar zelf wel een recept bedacht waar de hele familie zich altijd op verheugt. Hoe dan ook, de potten en pannen kunnen uit de kast.
Inschrijven kan op de website www.hobbykokvanhetjaar.nl. Uit alle inzendingen selecteert een deskundige jury recepten op basis van creativiteit, motivatie en onderbouwing.