Themabijeenkomst Alcohol is geen sport!

14 februari 2010 15:11

FILMWIJK - In de kantine van Tennispark Joymere wordt maandagavond 15 februari een bijeenkomst gehouden met als thema: 'Alcohol is geen sport'. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.


De avond wordt georganiseerd door Sportservice Flevoland in samenwerking met de gemeente Almere en Tactus Verslavingszorg. Het doel van deze avond is de ideeën en meningen die er over dit onderwerp spelen binnen de sport- en andere vrijetijdsverenigingen in de gemeente Almere te horen en gezamenlijk de aanpak bepalen.
Niet alleen ouders kunnen een rol spelen om het eerste alcoholgebruik uit te stellen, maar ook de sportvereniging. Jongeren komen ook in de kantine in aanraking met alcohol en net als thuis geldt dat duidelijke regels en het naleven van regels met betrekking tot alcohol kan voorkomen dat jongeren alcohol drinken in de sportkantine. De gemeente Almere vindt het belangrijk dat deze boodschap onder jongeren en hun ouders verspreid wordt. Tactus Verslavingszorg voert activiteiten uit om deze boodschap onder jongeren en hun ouders te verspreiden. De afgelopen jaren is er gewerkt om binnen het onderwijs en het jeugd- en jongerenwerk activiteiten te organiseren waarin de boodschap verspreid wordt.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar sportclub@sportflevo.nl.