Tiende Afrikadag Almere op stadslandgoed De Kemphaan

09 september 2009 07:00

HOUT - Op zondag 13 september viert de Afrikadag Almere haar tiende verjaardag op stadslandgoed De Kemphaan met een kleurrijk programma voor jong en oud. Er is live muziek, workshops voor jong en oud, een circusvoorstelling, een tentendorp, een modeshow, een grote Afrikaanse markt en nog veel meer.


Op het podium speelt de Congolese band Staff des Leaders, een enthousiast soukous collectief uit Brussel waar de energie vanaf spat. Singer-songwriter Jimmy Omonga treedt ook op en laat de zachte kant van de Congolese muziek horen met zijn warme, melodieuze liedjes. Circus Afrisinia is een groep Ethiopische jongeren die een wervelende acrobatiek show geven compleet met slangenmensen, een echte aanrader.
In het Sahara-tentendorp kunnen de kinderen Afrikaanse spelletjes spelen en verspreid over het terrein zijn er workshops djembé en dans. Het Love A Fair team van Globalicious laat op ludieke wijze zien wat Almere doet aan de Millenniumdoelen, die zijn gericht op wereldwijde armoedebestrijding.
Uiteraard is er volop Afrikaans eten en drinken op de grote Afrikaanse bazaar met meer dan zestig kramen. Op de markt dit jaar aandacht voor de prachtige gerecyclede plastic tassen van Trashy Bags uit Ghana en de papieren kralen van Beads for Life uit Oeganda.

Pendelbus

Connexxion rijdt met een pendelbus elke vijftig minuten van NS Station Almere Centrum (halte bus 156) naar De Kemphaan. Zie voor de dienstregeling en het complete programma op www.afrikadagalmere.nl.