Tijdens Tango Masters of F3Pechduivel slaat toe voor team Almere DEZE WEEK

17 juni 2009 07:00

ZANDVOORT - Paulien Zwart en Ruben van Doorn van het team Almere DEZE WEEK hebben de mooie resultaten in de Toerwagen Diesel Cup tijdens de Pinksterraces niet kunnen voortzetten. Een combinatie van mechanische en sportieve pech zorgde ervoor dat het podium dit weekend niet in zicht kwam. Een positief punt was dat zowel Ruben van Doorn als ook Paulien Zwart ondanks de tegenslag gevochten hebben voor elke plaats en dat zeker tijdens de tweede race van het Tango Masters of Formula 3 weekeinde de snelheid, in de door Jan de Jong ingezette BMW 120d, er goed in zat.Kwalificatie

De vrijdag was een drukke dag voor de equipes in de Toerwagen Dieselcup. Een vrije training, kwalificatie en de eerste race stonden op het overvolle programma van de Tango Masters of Formula 3. Paulien Zwart wist de Almere DEZE WEEK - BMW 120d op een achtste startplaats neer te zetten met een tijd van 2:05.103. Tijdens de Pinksterraces vertrok de Almere DEZE WEEK-equipe ook vanaf deze plaats en reed uiteindelijk naar een mooie podiumplaats.
Race 1

De eerste race was er een om snel te vergeten. De BMW 120d voelde niet goed aan en Paulien Zwart, die de start voor haar rekening nam, had de grootste moeite om de auto op de baan te houden. Paulien vocht voor wat ze waard was, maar kwam niet veel verder naar voren. Na de pitstop was het de beurt aan Ruben van Doorn en ook hij had moeite met de wegligging van de BMW. Een zevende plaats leek het hoogst haalbare deze race, maar in het Scheivlak ging het mis voor van Doorn. Met nog zeven ronden te gaan was er even contact met een wegmarker en van Doorn ging van de baan. Een teleurstellende negentiende plaats was het resultaat, maar zowel Paulien als Ruben zullen er alles aan doen om tijdens de tweede race op zondag beter voor de dag te komen.
Race 2

De tweede race werd op zondagmorgen verreden en de BMW moest achter in het veld starten. Ruben van Doorn nam de start voor zijn rekening en niet zonder succes. Al snel komt de roze BMW naar voren en na de eerste doorkomst ligt de Almere DEZE WEEK- equipe op een 15de plaats. Dan gaat er voor in het veld wat mis en er vallen een aantal equipes uit. Ruben van Doorn lijkt te kunnen profiteren en pakt wederom drie plaatsen, maar in ronde vier komt van Doorn de pits binnen met een probleem. Van Doorn gaat na een kort pitsbezoek weer de baan op, maar rijdt dan op een achttiende plaats op een ronde achterstand en een mooie klassering lijkt buiten bereik.
Als de pitstop heeft plaatsgevonden en Paulien Zwart het stuur van de BMW heeft overgenomen begint het zachtjes te regenen. Paulien gaat er goed voor zitten en pakt de zeventiende plaats over van equipe Versluis. De achterstand is te groot om verder naar voren te komen en als er dan ook niemand meer uitvalt moet de Almere DEZE WEEK- equipe genoegen nemen met de zeventiende plaats. Begin juli krijgt de equipe de kans om sportief revanche te nemen tijdens het Formido racefestival op het TT circuit van Assen.
Paulien Zwart

"De kwalificatie ging redelijk en we dachten alles net zo te gaan doen als met de Pinksterraces. Bij de eerste race ging ik goed van start. Gedurende de race werd ik wel door een aantal snellere auto's ingehaald en kwam ik als zevende de pits binnen waar Ruben van Doorn het stuur overnam. Bij hem ging het ook best goed met goede rondetijden maar op een gegeven moment had Ruben een ongelukje met een wegmarker waardoor hij de grindbak in dook en veel schade opliep."
"In de tweede race hadden we weer een goede start met Ruben aan het stuur. Ruben moest alleen naar binnen omdat de slang van de turbo was afgebroken of eraf was gevallen. Die moest er weer opgezet worden en daarna hadden we al gauw een rondje achterstand. Toen ik in de auto stapte was er veel mis. Het leek of de uitlaat los hing en de versnellingsbak werkte ook niet goed meer. Ik heb het toen moeten doen met de middelen die ik had. Het was voor ons een weekend om snel te vergeten en uit te kijken naar de volgende race in Assen".

Uitslag Toerwagen Diesel Cup - Tango Masters of Formula 3

Race 1: (100 minuten)
1) Eq. Baars / Roeleveld      Volvo C30 d5   47 ronden
2) Eq. Van Riet / Nooren      BMW 120d    7.322
DNF. Eq. Zwart / van Doorn   BMW 120d    7 ronden
Race 2: (50 minuten)
1. Eq. Van Riet / Nooren      BMW 120d   24 ronden
2.    Eq. Steenmetz         VW Golf TDI    28.848   
17. Eq. Zwart / van Doorn      BMW 120d    1 ronde