Tips voor een onbezorgde vakantie

09 juli 2007 10:36

ALMERE - De schoolvakanties zijn begonnen en dezer dagen gaan veel Almeerders op zomervakantie. Hieronder treft u de belangrijkste preventietips aan die de politie geeft voor een onbezorgde vakantie.


De belangrijkste tip is om ramen en deuren goed af te sluiten. Vergeet daarbij vooral niet het wc-raampje of ramen en deuren van een garage. Laat ook geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten en controleer hang- en sluitwerk op defecten.
Binnendeuren kunt u beter niet afsluiten, kostbaar meubilair ook niet. Hiermee wordt extra
schade voorkomen, wanneer er toch ingebroken wordt. Uiteraard moet u ook geen geld, wald, waardevolle papieren en/of sieraden thuis achterlaten. In de kluis bij de bank ligt het veiliger.
Laat vooral niet merken dat u weg bent. Plak dus geen briefjes op de deur en laat geen touwtjes uit de brievenbus hangen. Sluit geen overgordijnen en haal geen planten voor de ramen weg. Het is ook raadzaam om de brievenbus regelmatig te laten legen en de post te laten neerleggen op plaatsen die van buitenaf niet zichtbaar zijn.
Zet ladders, vuilcontainers en andere dingen waar op geklommen kan worden weg. De politie heeft registratiekaarten waarop u serienummers kan noteren. Maak ook foto's van uw kostbare eigendommen. Zo vergroot u de kans dat gestolen spullen herkend worden wanneer ze door de politie terug gevonden worden.
Vraag buren wanneer ze iets verdachts zien de politie te bellen. Het noteren van een automerk, kenteken en andere bijzonderheden kan heel waardevol zijn. Tot slot: maak van thuisblijvers geen spoorzoekers!
Op de pagina www.nog.nl vindt u onder het kopje 'Specials' ook tips voor de vakantie zelf!