Toer de Almere fietst voor het Astma Fonds

07 mei 2010 07:00

ALMERE - Op zaterdag 19 juni kan sportief Nederland, van jong tot oud en van sportieve fietser tot toerfietser, deelnemen aan een fietstoertocht van 30, 60 of 100 kilometer langs de mooiste natuurgebieden van Almere in de 'Toer de Almere'. De opbrengsten van deze 'Tocht voor Longkracht' komen geheel ten bate van het Astma Fonds.


Toer de Almere is een initiatief van de oprichters van Stichting Toer de Almere: Rahim Vlasblom en Dave Roelvink. Rahim, zelf al een aantal jaar longpatiënt, draagt het Astma Fonds een warm hart toe en wilde graag iets doen voor zijn mede longpatiënten in Nederland. Dave, werkzaam bij Profile van der Linde in Almere Stad, liep al een tijd rond met het idee om een fietstocht over verharde paden te organiseren. Beide fietsfanaten hebben de handen ineengeslagen en zo ontstond de basis voor dit unieke evenement.

Astmafonds

Mensen met astma en COPD hebben moeite met ademhalen. Een actieve levensstijl helpt om de ademhaling en benauwdheid beter te kunnen controleren. Volgens Rahim Vlasblom is fietsen een prima vorm van beweging. "Ik ben zelf longpatiënt. Maar dat staat mijn liefde voor fietsen niet in de weg. Voor kinderen met een longaandoening gaat dat niet op. Het Astma Fonds helpt ouders met informatie en coaching. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen."
Voor meer informatie: www.astmafonds.nl.
Start en finish op Esplanade

De start en finish van Toer de Almere vinden plaats op de Esplanade in het stadshart. Aan het einde van de dag wordt de opbrengst symbolisch overhandigd aan de directeur van het Astma Fonds. Gecombineerd met Jazz below the Sea, de Drakenbootraces en een live-uitzending van de voetbalwedstrijd Nederland - Japan belooft 19 juni een enorm spektakel te worden.
Voor meer informatie: www.toerdealmere.nl.